floreren op je werkplek

aanbod

floration &
pepijn happel

floreer

fans

blogs
& vlogs

contact

Floration logo

Voor meer creativiteit, succes en plezier
op de werkvloer

Floration en Pepijn Happel

Pepijn Happel is oprichter van Floration. Als florateur helpt hij
leidinggevenden en hun teams om beter samen te werken en beter te presteren door te floreren. Zijn motto: florerende mensen maken florerende teams.

 

 

Als je 'floreren' zegt, zeg je Pepijn Happel. Grondlegger van Floration en enthousiast uitdrager van zijn aanstekelijke floreeraanpak©. Expert in floreren en
’s werelds enige florateur, verhalenverteller, trainer en inspirator van teams en teamleiders die voelen dat er (veel) meer in ze zit. Pepijn wil werkplekken creëren waar mensen de beste versie van zichzelf zijn. Want dat is goed voor henzelf, hun bedrijf en de samenleving.

 

 Zijn je teamleden sceptisch over organisatieveranderingen?

Spelen er zaken in je team waar jij de vinger maar niet op kunt leggen?

Mis je betrokkenheid en een positieve vibe in je team maar ook bij jezelf?

Heb je er genoeg van om je te laten leiden door de waan van de dag?

Mag er wel wat meer gelachen worden bij jullie op de werkvloer?

 

Laat je dan nu alvast inspireren door de blogs & vlogs van Pepijn

Met tientallen artikelen en video's motiveert Pepijn je met speelse humor
en wijze inzichten om te floreren. Zoek hier om er een te vinden die jou op dit moment aanspreekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is Pepijns persoonlijke verhaal

Tot een paar jaar terug werkte ik als regiodirecteur van een grote bank.
Prima baan. Fijne collega's. Altijd druk en geen minuut rust. Ik deed waar ik goed in was: teams bouwen, mensen bij elkaar brengen en samen goede dingen neerzetten.

 

Op 6 januari 2014 was ik 08.41 van huis in Geldrop gegaan naar mijn werk in Eindhoven, een ritje van 7 km. Halverwege werd ik overvallen door een enorm verdriet en een gevoel van leegte. Uit het niets kwam de zin 'Knip de navelstreng door, Pepijn' op in mijn hoofd.

 

Die ochtend nog had ik contact met een paar mensen die dicht bij me stonden. Zij bevestigden wat ik al wist: dat het tijd was voor de volgende stap.  's Middags heb ik mijn leidinggevende gebeld en verteld dat ik mij niet meer gelukkig voelde in mijn werk en graag over vertrek wilde praten.

 

Ik besefte dat ik mezelf in de afgelopen jaren volledig voorbij gelopen was. Dat ik altijd wel had gedaan waar ik goed in was, maar dat ik dat om de verkeerde redenen had gedaan. Om erkenning. Om te voldoen aan verwachtingen van anderen.

 

Ik zag plotseling haarscherp dat ik mezelf, mijn waarden en mijn plezier langzaamaan was kwijtgeraakt in dat grote bedrijf. Dat ik al lange tijd meer aan het overleven was dan aan het leven. Dat ik niet had willen luisteren naar die steeds terugkerende gedachte: 'mijn competenties komen elders beter tot hun recht'.

 

Met dat inzicht kwam ook direct het besef: zo wil ik het niet langer, ik wil doen waar ik goed in ben én daarvan genieten. Met het uitspreken van die krachtige wens kwam direct ongelooflijk veel moed en energie bij me vrij. En ik zegde diezelfde week nog mijn vaste baan op, bij het bedrijf waar ik al dertien jaar had gewerkt. Zonder plan, zonder uitzicht op iets anders, maar met één vast voornemen: ontdekken, voelen en ervaren hoe en waar ik op mijn best ben.

 

Mijn dochtertje, geboren in 2012, heet Flore. Dat ik je dit nu vertel heeft alles te maken met wat er na die januariochtend in 2014 gebeurde. Want het was alsof ik vanaf dat moment 'gestalkt' werd door het woord 'floreren'. Boeken die ik las, lezingen die ik bezocht, onderzoeksresultaten die ik naploos; iedereen had het over floreren, of liever over het gebrek eraan. Bij mij resoneerde dat enorm. Ik had immers zelf lang niet gefloreerd, met de handrem erop geleefd.

 

Stap voor stap ontdekte ik hoe ik zelf kon floreren, en ik bloeide letterlijk op. Dat ging niet zonder slag of stoot, kan ik je eerlijk zeggen. Maar het is wel gelukt, ik heb me bevrijd van alles wat me eerder belemmerde, en ben volledig mezelf, ontspannen en gelukkig in wat ik doe.

 

Hoe meer ik mij in het hele idee van floreren verdiepte, hoe meer ik de waarde ervan inzag. Ook hoe ook anderen ervan kunnen profiteren. Floreren is als een positieve frisse wind die door een organisatie waait als medewerkers eruit halen wat erin zit, niet bang zijn om fouten maken en fluitend naar hun werk gaan. Een organisatie waarin mensen floreren, is in staat om de meest complexe veranderingen voor elkaar te krijgen - met behoud van werkplezier op de werkplek.

 

En - zoals ze soms zeggen - the rest is history. In 2015 richtte ik mijn bedrijf Floration op. Ik geef onder meer floreerprogramma's en masterclasses aan teams en teamleiders over het belang van floreren - voor henzelf en voor de organisatie. Daarin ervaren ze hoe ze zelf van louter functioneren naar floreren kunnen komen. Maar dat doe ik wel als Pepijn - niet in het keurslijf van
een afstandelijke, formele organisatieadviseur. Dat betekent vooral speels,
met humor en flink in de actie!

 

 

 

 

Het Eindhovens Dagblad publiceerde

vorig jaar een erg leuk artikel over

Pepijn & Floration en hoe het was de

navelstreng door te knippen en

de sprong te wagen. Lees het hier (PDF)

 

 

 

Over Pepijn Happel

Pepijn Happel (1977) heeft jarenlang leidinggevende functies in het bedrijfsleven gehad, onder meer als regiodirecteur van ABN Amro. Afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool Maastricht en in het bezit van een MBA in leiderschap en verandering. Gastdocent Strategic Business Management aan de University of Greenwich.
In 2015 startte hij zijn bedrijf Floration waarin hij bedrijven kennis laat maken met een vernieuwende veranderaanpak gebaseerd op recente inzichten uit neuropsychologie en positieve psychologie en economische wetenschap, en zijn eigen ervaring als leidinggevende.

 

Opdrachtgevers van Pepijn Happel zijn blij met zijn enthousiaste, speelse aanpak. Ze hebben vertrouwen in zijn deskundigheid als procesbegeleider bij veranderingen, dankzij zijn eigen ervaring in leidinggeven en zijn levenservaring.

 

 

Pepijns beknopte C.V. 

 

 

 

 

 

 

Al de punten uit dit beknopte C.V. waren van groot belang voor
Pepijns ontwikkeling. Check LinkedIn voor de volledige info over
Pepijns werkervaring en opleidingen.

 

 

Pepijn als spreker

Ik kom graag bij jullie langs om een interactieve presentatie te geven.
Ik ben op m'n best voor een publiek van leergierige professionals die
openstaan voor frisse veranderideeën met een vleugje feel good.

Voorbeeldonderwerpen waarover je mij kunt horen en zien spreken:

 

De ROF-factor: wat is floreren, wat hebben jij en
het bedrijf eraan en hoe verhoog je de teamprestaties.

 

Doodzondes van niet-florerende organisaties die jullie niet willen begaan.

 

Hoe je de CEO van je eigen brein wordt en ook bij grote
organisatieveranderingen fluitend naar je werk blijft gaan.

 

Wat je van Aristoteles kunt leren over werkplezier op de 21ste-eeuwse werkvloer.

 

Boek me als spreker, stuur een mailtje naar pepijn@floration.nl

 

 

Persoonlijke uitnodiging voor LinkedIn

Graag nodig ik je uit om te verbinden op LinkedIn. Daar deel ik regelmatig mijn vlogs, blogs en artikelen. Alle gericht op floreren op je werk, in je team en als jezelf.

 

Verbind via LinkedIn

Pepijn Happel

1991 – 2000

Hotel Nuland

Van der Valk

1995 – 2000

Hoge Hotelschool Maastricht

2001 – 2014

ABN AMRO Bank

Diverse leidinggevende posities

2006 – 2009

MBA Gespecialiseerd

in transformationeel leiderschap

en verandering

2011 – heden

Universiteit van Greenwich (UK)

Gastdocent Strategic Business Management

Ook te boeken als Trend Talk -

Floreer op de Werkvloer

Luistertip

Recent ben ik te gast geweest in de
Hunting on Project Stories Podcast van onderneemster Maike van Meulen van de Creatieacademy. Een bijzonder gesprek
dat goed weergeeft waarvoor ik sta
en waar ik in geloof. Luisteren dus!

Bericht

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.